Fotostyling koupelen v domě za Prahou

PRODÁNO SE ZISKEM DO 8 TÝDNŮ OD UVEDENÍ NA TRH

Letos jsem ve své homestagingové praxi zažívala jedno překvapení za druhým, což pochopitelně znamená i mnoho cenných zkušeností – pozitivních i negativních. Kromě standardních příprav nemovitostí k prodeji se na mne totiž letos obracelo i docela dost klientů s požadavky na ostatní služby, které s Home Stagingem sice souvisí, ale ve skutečnosti Home Stagingem vůbec nejsou.

Vlastně vůbec nevím, kam bych měla zařadit tuto zakázku, ale protože výsledkem mé práce jsou hlavně fotografie koupelen, které jsem až v samém závěru trochu připravila, dovoluji si zařadit ji do kategorie fotostylingu. (I když jsem se vloni zhruba touto dobodu sama sobě zařekla, že fotostyling dělat nebudu a radši ho přenechám jiným.)

Prague CZ

Koncem léta mě oslovil klient s prosbou o radu s malým rodinným domkem v okrese Praha Západ, který je v naprosto dezolátním stavu, ale chystá se ho opravit a se ziskem prodat.
V podstatě šlo o jednoduchou poradenskou činnost. Dohodli jsme se na úpravách dispozic jednotlivých částí domu a v následujících měsících jsme spolu párkrát konzultovali výběr některých barev, materiálů a vybavení. Cílem bylo, s co nejnižšími náklady, připravit příjemné místo k bydlení pro menší rodinu, která ocení cenově dostupnou nemovitost připravenou rovnou k nastěhování.

V listopadu byly všechny práce hotové a dům jde právě do prodeje. V té souvislosti mne dosavadní majitel požádal, zda bych mu mohla doporučit kvalitního fotografa interiérů a trochu poladit koupelny, které by bez doplňků mohly vyznít poněkud mdle. Hned jsem si vzpomněla na volyňskou přednášku Petra Tschakerta – Jak udělat z interiéru mediální hvězdu, o které jsem se zmínila ve svém minulém blogu. Doufám, že by měl z mé práce radost, přestože jde „jen“ o snímky do inzerce a navíc jen o úpravu koupelen.

Prague CZ

Modlím se a pevně věřím, že úsilí i peníze vložené do přípravy této nemovitosti se mému klientovi obrátí v zasloužený zisk. Protože jak obvykle říkám, vždycky je lepší udělat alespoň něco než nic. V tomto případě klient ivestoval mnohem víc než je v našem kraji obvyklé, přestože závěrem není klasický Home Staging nezařízených nemovitostí.

Pokud vás zajímá, jak se bude osud této nemovitosti vyvíjet dál, sledujte stránky Ukázkového domova na Facebooku, kde můžete dát tomuto článku také svůj Like, pokud vás zaujal.

Velice ocením, pokud mi pošlete vaše názory a zkušenosti ohledně fotostylingu a focení nezařízených nemovitostí.

Mějte se (vánočně) ukázkově,

 

Pavlína

 

Prague CZ
Takto mě uvítal dům v létě, když mne do něj klient poprvé pozval.

 

Prague CZ
No a takto vypadají fotky, které jdou nyní do inzerce. Kolik makléřů má takové štěstí dostat k prodeji něco takového, že?

Profi snímky určené k prodeji nemovitosti: Jiří Vávra