Za okny je sníh a v krbu hoří oheň. Home Staging je o emocích.

MAJITELKA SI PRODEJ ROZMYSLELA

Venku napadl první sníh, nebe se zatáhlo a já jela dělat fotostyling do rodinného domku v jednom satelitu kousek za Prahou. Klasika.
Zadání realitní kanceláře jen tři dny před tím znělo jasně. Máte na to jedno dopoledne, musí to být levné, fotografa si objednáme vlastního.

Akce naslepo fakt nemám ráda. K dispozici jsem měla asi osm fotografií, které udělal makléř při náběru, z nichž bylo patrné, že jde o rodinný dům v pěkném stavu. Jak se ukázalo v reálu, dům měl mnohem větší potenciál než jsem tušila: překrásný exteriér, nádhernou zahradu plnou vzácných a vzrostlých dřevin, vstupní část jak z romantického filmu o šťastné rodině plné dětí. O krbu v obývacím pokoji jsem věděla, ale v domě byl i vkusný a zachovalý nábytek, útulná pracovna a jídelna s oknem v rizalitu.

V tomto případě rozhodně nemůže být řeč o Home Stagingu. Příprava by byla náročnější a trvala by déle, úpravy by se dotkly celého domu i jeho obyvatel a to nejen po dobu focení.

Počasí focení příliš nepřálo, proto jsem se rozhodla využít krbu a celkově dekorovat interiér ve smyslu – venku je zima, v našem domě je však teplo a útulno. To je mým úkolem. Vyvolat v zájemci pozitivní první dojem.

Teď se jen modlím, aby se dům neprodával příliš dlouho, protože v parném létě by si musel dát makléř udělat fotky nové. 🙂

Příští příspěvek bude už o opravdovém Home Stagingu, tak jak ho dělám. Těšte se a mějte se ukázkově!

 

Pavlína Glacnerová
CZ CZ CZ CZ CZ CZ CZ CZ CZ CZ CZ CZ