Home Staging nezařízené garsonky 31 m² v Praze na Barrandově

PRODÁNO BĚHEM PRVNÍHO TÝDNE V NABÍDCE

Maličká garsonka s bezbariérovým přístupem, v zatepleném domě, obklopeném zelení, v bezprostřední blízkosti hřistě, polikliniky, zastávek MHD i obchodů. Realitní kancelář nastavila celkem optimální cenu, ale bylo potřeba, aby všechna pozitiva bytu na první pohled vynikla.

Home Staging je proces, který začíná ve chvíli, kdy se rozhodnete prodat dobře

Během úvodní konzultace jsem se s majitelem dohodla, že stávající nábytek vyklidí. Makléř si vzal na starost kompletní výmalbu, úklid a lehkou renovaci kuchyňské linky. Na podlahu jsem v celém bytě nechala položit koberec a záclony nám tentokrát udělaly nejen krásný estetický dojem, ale také odstínily lešení, které se v průběhu realizace objevilo za oknem.


Home Staging je proces, jehož úkolem je potlačit, ale nezakrývat negativní prvky, a naopak zdůraznit pozitiva s cílem vytvořit kladný celkový dojem z prodávané nemovitosti.

Umakartové koupelnové jádro jsme nechali precizně umýt, ale nedekorovala jsem ho, abychom na něj při prezentaci zbytečně neupozorňovali.

Byt se prodal prvním zájemcům, kteří se na něj přišli osobně podívat, a jak se ukázalo, i náš předpoklad cílové skupiny byl správný. Novým majitelem je svobodný mladý muž.

Makléř mi napsal:

Home Staging tohoto bytu byla jednoznačně smysluplná investice, která se stoprocentně vrátila v podobě prodeje za požadovanou cenu během rekordně krátké doby. Já i klient jsme byli unešeni proměnou, kterou Pavlína dokázala během pár dnů vykouzlit. Je jisté, že byt se prodal takto rychle především díky špičkovému celkovému dojmu, a to nejen na fotkách, ale hlavně i během prohlídek. Služby Ukázkového domova jistě rád využiji i v budoucnu.

Libor Nedvídek, realitní makléř AAA Byty

Kolik to stálo

Byt se prodal za 2.250.000 Kč.
Investice do Home Stagingu činila v tomto případě zhruba 36.000 Kč z prodejní ceny, čili asi 1,6 %.
Necelou polovinu z investované částky činily náklady na služby Ukázkového domova, půjčovné, dopravu a instalaci nábytku a dekorací. Zbytek částky tvořila výmalba, opravy, úklid a pokládka koberce v celém bytě.

Díky rychlému prodeji makléř ušetřil:

  • čas a energii věnovanou vyřizování telefonických dotazů zájemců o byt
  • čas a náklady na dopravu v rámci osobních prohlídek
  • náklady spojené s inzercí na internetu
  • klient ušetřil náklady na provoz bytu
  • finanční rozdíl, v případě, že by bylo nutno díky nepříznivému dojmu přstoupit k vyjednávání o ceně nebo jejímu snížení v rámci dlouhodobé nabídky

Podobný maličký byteček jsem před pár lety připravovala k prodeji na Praze 7, v Holešovicích. Podívejte se, jak dopadl prodej díky mému Home Stagingu tam. >>> Home Staging nezařízené garsonky 49 m² v Praze Holešovicích

A chcete-li vidět i mé další homestagingové realizace, nezapomeňte sledovat můj Ukázkový domov na Facebooku a budu moc ráda, když budete pomocí Lajků a Sdílení šířit sílu Home Stagingu, který prostě MÁ SMYSL.

Mějte se ukázkově,
Pavlína

 

Realitní makléř: Libor Nedvídek – AAA Byty
Realizace Home Stagingu a zapůjčení dekorací: Pavlína Glacnerová – Ukázkový domov
Zapůjčení nábytku: Sella Furniture
Foto: Libor Nedvídek – realitní fotograf