České homestagingové statistiky – MÁ TO SMYSL

 

Mám nesmírnou radost, že letos mohu představit svoji vlastní, dovolím si tvrdit, že i první oficiální českou statistiku. Jedná se o data nashromážděná za 5 let mé profesionální homestagingové praxe. A výsledky v porovnání se světem mluví jasně.

Home Staging v České republice funguje stejně dobře jako v zahraničí.


 

Investice vs. zisk

 

První česká homestagingová statistika

 

To jsou úžasné zprávy, protože většina zakázek, přes 83 %, představovala investici nižší než 1 % z požadované prodejní ceny. A zakázky, jejichž zisk převýšil hranici 10 % představují téměř jednu třetinu (28 %) všech realizovaných Home Stagingů. Návratnost investice neboli ROI (return of investment) je v průměru více než šestnáctinásobek.

více na: ukazkovydomov.cz/statistiky

Tato čísla celkem přesně kopírují i světové trendy, a vezmeme-li v potaz i rozdíl v cenové náročnosti Home Stagingu zařízených a nezařízených nemovitostí, je jasné, že dát si práci s přípravou k prodeji se vyplatí v každém případě.


 

Čas hraje roli

 

První česká homestagingová statistika

 

Díky Home Stagingu se výrazně zkracuje doba, po kterou nemovitost setrvává v nabídce. 44,44 % realizovaných homestagingových projektů setrvá v nabídce pouhý jeden týden a další třetina (27,78 %) se prodá během měsíce. 

více na: ukazkovydomov.cz/statistiky

S každým dnem v nabídce se náklady na údržbu nemovitosti, i na její vnější marketing (inzerci, počet prohlídek, atp.), zvyšují. Tyto náklady úzce souvisí s výslednou cenou a mírou zisku. Nastavená cena nemovitosti a doba jejího prodeje samozřejmě souvisí i s mnoha dalšími faktory, ale čísla jsou dostatečně výmluvná:

Home Staging výrazně napomáhá ke zkrácení času, po který nemovitost setrvává na trhu, a každý den se počítá.


 

Statistika je v Home Stagingu vedle portfolia realizovaných projektů nejdůležitějším argumentem při rozhodování, jestli Home Staging ano či ne.

Neváhejte výsledky totho průzkumu zohlednit při prodeji nebo pronájmu, případně je prezentovat vašim klientům. Protože Home Staging prostě MÁ SMYSL!

Jistě vás zajímají i další kritéria a hodnoty vyplývající z tohoto průzkumu, proto navštivte mou pravidelně aktualizovanou stránku STATISTIKY (ukazkovydomov.cz/statistiky), kde najdete mnoho dalších zajímavých dat, čísel a grafů nejen k této české statistice. Zároveň ji budete schopni srovnat s těmi zahraničními, které se zde pro vás snažím neustále aktualizovat.

 

Mějte se ukázkově,

Pavlína

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave