Home Staging bytu 2+kk v Praze na Vinohradech, březen 2016

PRODÁNO SE ZISKEM (6 MĚSÍCŮ NA TRHU, PO ÚPRAVĚ CENY PRODÁNO PRVNÍMU ZÁJEMCI)

Na konci února mě oslovil majitel krásného bytu na pražských Vinohradech, že by měl zájem o kvalitní přípravu k jeho prodeji. Nedávná rekonstrukce interiéru byla inspirovaná stavbou celého domu, tedy architekturou 30. let minulého století. Naštěstí hlavní kusy nábytku mi skvěle nahrály k tomu, abych jako správný homestager tyto krásné prvky podtrhla a během Stagingu co nejvíce zachovala stylovou konzistenci.

 

Kosmetické úpravy jako investice do prodeje, které se vyplatí

Během následujících několika dnů proběhla běžná úvodní konzultace s prohlídkou, klient si ve vlastní režii nechal opravit doporučené položky – nové koupelnové dveře, opravy laku vstupních dveří a trubek, nefunkční světla a zásuvky, spáry v koupelně, a zajistil kompletní profesionální úklid. V úvahu padla i nová výmalba oranžových zdí, ale klient chtěl s nabídkou na trh v nejkratší možné době, a tak mi nezbylo, než se s tímto výrazným prvkem nějak srovnat.

 

Prague CZ

Home Staging v praxi

Samotný styling a focení pak trvalo zhruba půl dne a pochopitelně nešlo jen o úpravy pro focení, ale o všechna opatření, která je potřeba dodržovat po celou dobu prodeje. V bytě žije momentálně podnájemník, bylo tedy potřeba, aby míra mých úprav a doporučení neomezila běžný život obyvatele domácnosti. Pokaždé se snažím dát majiteli, případně obyvateli, maximum informací, tipů a rad, tak aby nemovitost působila atraktivně nejen na fotkách, ale aby pozitivní první dojem zůstal i během prohlídek.

 

Prague CZ

Aktivní přístup k prodeji je klíč k úspěchu

Jak vždycky říkám, lepší je udělat alespoň něco málo, než vůbec nic. Tentokrát toho majitel udělal pro nabídku z hlediska vnitřní přípravy, tedy Home Stagingu, opravdu hodně a tak mu držím palce, aby se mu podařilo zvládnout takto aktivní přístup i při realizaci vnějšího marketingu a nastavení adekvátní ceny, což už já, jako homestager nemohu bohužel příliš ovlivnit.

Tip: S těmito položkami by měl poradit v ideálním případě realitní makléř. 

Více fotek před a po najdete jako obvykle pod příspěvkem.

Zajímá-li vás, stejně jako mě, jak se bude osud této nemovitosti vyvíjet dál, sledujte stránky Ukázkového domova na Facebooku.

 

Přeju vám krásné jaro plné sluníčka a ukázkových nemovitostí,

Pavlína

 

Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ Prague CZ

profi foto: Libor Nedvídek