Skvrny na koberci

Chystáte-li se prodat či pronajmout Váš dosavadní domov, je toto naprosto zásadní téma, protože skvrny nejen nedobře vypadají, ale velice agresivně zapáchají. A váš dům by měl zájemce o koupi lákat všemi smysly!

Všichni, kdo mají doma zvíře či dítě a není jim vzhled a ovzuší v jejich domácnosti lhostejné, znají velice dobře případy, kdy se na koberci objeví větší či menší skvrna. Na kompletní čištění koberce to sice není, ale obyčejná voda to nezachrání.

Já používám Vanish. Mám ho dokonce v lahvi se sprejem, takže skvrnu stačí postříkat pěnou, tu třeba houbičkou zapracovat do skvrny, nechat vyschnout a jednoduše vyluxovat.

 

Jednou ročně pak nechám koberce odborně vyčistit. Mám na to osvědčenou firmu, která koberce buď vyčistí u Vás doma nebo si je odveze a cca za týden je zase vrátí čisté, suché a voňavé. Věřte, že se to vyplatí. Vypadají tak stále jako nové!
Máte-li koberce s vysokým vlasem nebo dokonce vlněné, vřele také doporučuji při vysávání používat rotační kartáč, který vyčeše většinu zvířecí srsti nebo zbytky jídla, které jsou zdrojem nepříjemných pachů. Ten se dá sehnat i jen jako univerzální doplňkové příslušenství na většinu typů vysavačů.

Zajímá mne Váš názor, jak se staráte o své koberce vy? Máte nějaké osvědčené tipy?